Mikro filiz yetiştirme

Mikro filizi yetiştirmek için kullanacağınız kaplara verimli toprağı çok kalın olamayacak şekilde serpiştirin. Toprağı sıkıştırmadan gevşek kalacak şekilde kaba yayın. Ardından mikro filiz tohumlarını aralıklı şekilde toprağa ekleyin. Sprey su şişesi aracılığıyla mikro filizlere nem sağlayın.

Mikro yeşillik nasıl yetiştirilir?

Mikro yeşillik yetiştirmek için öncelikle bitki tohumları bir gece suda bekletiliyor. Düz bir satıh üzerine, örneğin bir yoğurt kabına ya da manavdan alınan bir meyve kabına toprak konup üzerine birbirine yakın yani sık düzende ıslak tohumlar yerleştirilip sulanıyor.

Bezelye filizi nasıl yapılır?

Evde kendi bezelye filizinizi yetiştirmenin adımları:

  1. Bezelyeyi 24 saat suda bekletin.
  2. 2 inç 7-8 cm derinliğinde bir saksı seçin.
  3. Kabınızı üst kısmın yaklaşık 1/2 ila 3/4 inç altına kompostla doldurun.
  4. Tohumları kompostun üzerine ekin.
  5. Tohumları bir kompost tabakasıyla kaplayın.
  6. Yüzeyi hafifçe sulayın.

Mikro Filiz nasıl tüketilir?

Genellikle çiğ halde tüketilmesi tavsiye edilir. Pişirildiğinde tüm besin değerini kaybeder. Salatalar, makarnalar ve sandviçlere eklenerek tüketilebilir. Bunun yanı sıra zeytinyağı, limon ve baharatla tüketilebilir.

Bezelye filizi nerede kullanılır?

Bezelye filizi de özel filizlerden biri. Bezelye Tadını çok daha baskın hissedebileceğiniz bu filizle salatalarda, sandviçlerde, ana yemeklerinizin süslemesinde harikalar yaratabilirsiniz. Aynı zamanda bezelye filizinin tatlı tadı, acı ve keskin olan yemeklere eşsiz bir kontrast yaratıp tadını daha baskın hale getirir.

Evde brokoli filizi nasıl yetiştirilir?

Brokoli Filizi nasıl yapılır?

  1. Brokoli tohumlarını yayvan bir saksıya veya bahçeye ekip üzerini 2 cm kadar toprakla örtün.
  2. Fıs fıs yardımı ile sulayın.
  3. Günlük olarak hafifçe sulayarak toprağının nemli kalmasını sağlayın.
  4. Çimler birkaç gün içerisinde boy vermeye başlayacaklardır.

Mikro bitki nedir?

Tohumlardan filizlenerek yeşeren bitkilerin en küçük haline ''mikro filiz'' deniliyor. Nohut, mercimek, fasulye gibi tohum halde bulunan bakliyatlardan tutun da turp otu, mor lahana gibi farklı sebzelere kadar birçok şeyin mikro filizi üretiliyor ve afiyetle tüketilebiliyor.

Filizlenmiş bezelye yenir mi?

Filizlenmiş bakliyatları, sarımsağı, bezelyeyi güvenle tüketebilirsiniz ama filizlenmiş patates ve soğan tüketimi tehlikelidir. Patates çimlenince yeşilimsi bir tabaka oluşturur ve ortaya "solanin" adı verilen toksin bir madde çıkar.