Millî eğitim bakanlığı eğitim kurumları sosyal etkinlikler yönetmeliği

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği nedir?

Madde 2 — (Değişik:2.3.2008/26804 RG) Bu Yönetmelik; resmî, özel ilköğretim ve ortaöğretim okul, kurumlarında; bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda yapılacak etkinlikler ile törenler ve diğer çalışmaların düzenlenip yürütülmesiyle ilgili esasları kapsar.

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği En son ne zaman değişti?

Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönetmeliği (02.12.2020 tarihi ile yapılan değişikler dahil) Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 02.12.2020 tarihli ve 31322 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Sosyal Kulüplere kaç öğrenci seçilir?

Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.

Sosyal kulüp çalışmaları ne zaman yapılır?

Tercih formları ile öğrencilerin ilgi duyduğu kulüpler belirlenir. Rehber ve mentor öğretmenler yardımı ile öğrencinin seçenekleri içinde en uygun sosyal kulübe yönlendirilir. Ekim ayının ilk haftası kulüp çalışmaları başlar ve belirlenmiş olan plan doğrultusunda yıl boyunca uygulanır.

Sosyal faaliyetler neler olabilir?

Okulunuzda yapılan sosyal ve kültürel etkinlikler

  • Geziler,
  • Eğitim amaçlı seminerler,
  • Gidilen fuarlar, tarihi ve kültürel geziler,
  • Eğlenceye yönelik aktiviteler,
  • Sportif aktiviteler,
  • Çocuk Esirgeme Kurumlarına ziyaretler,
  • Sınıf piknikleri gibi sıralanabilir.

Sep 18, 2018

Sosyal Etkinlikler Kurulu ne yapar?

(5) Kurul, sene başı öğretmenler kurulunda belirlenen anılacak ya da kutlanacak belirli gün ve haftaların öğrenci kulüplerine dağılımını, hangilerinin sınıf içi, sınıflar arası, eğitim kurumu düzeyinde ya da eğitim kurumu dışında gerçekleştirileceğine yönelik planlanmayı yapar ve eğitim kurumu müdürünün onayına sunar.

Toplum hizmeti çalışmaları kaç saat?

"c) Öğrenciler, ilköğretimin 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında yılda 5 saat; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 10 saat; ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflarında 15 saatten az olmamak üzere ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunca belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar."