Musakka yapımı fırında

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Musakkanin icine ne konur?

Tuzlu suya konur biraz bekletilir iyice sıkılıp bol yağda kızartılır. Diğer yanda az yağda doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. Kıyma eklenir az sotelenir domates, biber, maydanoz eklenir salça, baharat konur iyice pişirilir. Bir tepsiye kızaran patlıcanlar tek sıra döşenir.

Fırın musakka nasıl yapılır?

Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta kesilir, kızgın yağda kızartılır.
  2. Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
  3. Doğranan domates eklenir 3 dk. kadar kavrulur.
  4. Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
  5. En son maydanoz eklenir.

Evde musakka nasıl yapılır?

Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun. Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Patlıcan oturtma kızartmadan nasıl yapılır?

Kızartmadan Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları halka halka doğrayıp derin bir kase içine koyuyoruz. …
  2. Tepsiye dizdiğimiz patlıcan dilimlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında patlıcanlar formlarını kaybedene kadar pişiriyoruz. …
  3. Bir tavada 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.

Patlıcan musakka ya hangi baharatlar konur?

Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.

Patlıcan musakka ya maydanoz konur mu?

Patlıcan Musakka Tarifi Hazırlanması: Tuzlanarak az su da bekletilir. … İçerisine kıyma konularak iyice kavrulması sağlanır son olarak domates eklenir ve az suyu çekene kadar pişirilir. İndirmeye yakın tuz ve karabiber atılır. Ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz konur ve karıştırılır.

Patlıcan musakka sosu nasıl yapılır?

Sosu için; kaseye suyu, salçayı koyalım ve karıştırarak su da salçayı çözdürüp, patlıcanların üzerinde gezdirelim. Patlıcan Musakkamızı önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.