Mütekaddimun donemi nedir?

Mütekaddimûn dönemi felsefe ve mantığın henüz etkisini göstermediği, buna karşın kendi iç dinamiklerinin etkili olduğu bir dönem olarak bilinir. Mütekaddimûn dönemi kelamının özelliklerini maddeler halinde şu şekilde özetleyebiliriz: Ehl-i Sünnet kelamının özgün görüş ve eserlerinin verildiği dönemdir.

Hadiste Mütekaddimun ne demek?

Mütekaddimûn hadisçiler hadislere hüküm verirken hadisin şâzlıktan ve her türlü illetten korunmuş olmasına; müteahhirûn hadisçiler ise genelde sened ve râvinin zahirî durumuna bakmışlardır.

Mütekaddimin ne demek kısaca?

mütekaddimin / mütekaddimîn Evvelkiler, geçmiştekiler. Eskiden gelmiş İslâm allâmeleri.

Mütekaddimun dönemi kimle sona erer?

Kelâmcıların mütekaddimîn dönemi Eş'ariyye'de Gazzâlî, Mâtürîdiyye'de Ebü'l-Muîn en-Nesefî ile sona erer. Bu dönemin önemli kelâmcıları arasında Bâkıllânî, İbn Fûrek, Ebû Bekir el-Beyhakī, Cüveynî, Hakîm es-Semerkandî, Ebû Seleme es-Semerkandî, Ebü'l-Yüsr el-Pezdevî ve Ebü'l-Muîn en-Nesefî yer alır.

Müteahhirin ne demek?

müteahhirin / müteahhirîn Son zamanlarda gelenler ve yetişenler. (Büyük allâmeler hakkında söylenir.)

Mütekaddimun dönemi hadis usulü yazarları kimlerdir?

Mutekaddimûn dönemi hadis usulü eserleri olarak bilinen, Ramehürmüzi'nin (ö.360) el-Muhaddisu'l-Fâsıl beyne'r-râvi ve'l-vâî, Hakim en-Nîsâbûrî'nin (ö.405) Ma'rifetü Ulûmi'l-Hadis ve Hatib el-Bağdâdî'nin (ö.463) el-Kifâye fî İlmi'r-rivâye isimli eserleri incelendiğinde terim olarak muztarib hadise dair bir bilgi …