Ndt neden yapılır?

Tahribatsız muayene (Non-destructive testing, kısaca: NDT), inceleme yapılacak olan malzeme ya da parçanın bütünlüğüne zarar vermeden yapılan muayene türüdür. … Tahribatsız muayene yöntemleri malzemelerin içerisinde görünmeyen süreksizliklerin veya malzeme yüzeyine açık süreksizliklerin tespitinde kullanılır.

NDT yöntemleri nelerdir?

Tahribatsız Muayene'de En Çok Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

  • Radyografik Muayene. Bu Tahribatsız Muayene (NDT) yönteminde nüfuz edici (kısa dalga boylu) radyasyon kullanılmaktadır. …
  • Ultrasonik Muayene. …
  • Girdap Akımıları Yöntemi (Eddy Current) …
  • Sıvı Penetrant Yöntemi. …
  • Manyetik Parçacık Testi.

NDT cihazı nedir?

NDT cihazı manyetik veya manyetik olmayan ana malzeme üzerindeki manyetik olarak nötr tabakaların kalınlığını ölçmek için kullanılır.

Tahribatsız muayene nasıl yapılır?

Tahribatsiz Muayeneler ISO 9712 (EN 473) ve ASNT CP-189-2011 standardına göre, seviye II ve seviye III olarak kalifiye olmuş uzman personel kadrosuyla, endüstriyel ve kaynaklı ürün ve uygulamalarınızda tahribatsız muayene ve sonuçları değerlendirilmesi hizmeti vermekteyiz.

Radyografik muayene nasıl yapılır?

Radyografik test yönteminde nüfuz edici kısa boylu radyasyon dalgaları kullanılır. Kontrol edilecek olan malzeme içindeki yoğunluk farkları sayesinde hata tespitleri yapılır. Malzeme içindeki yapı bozuklukları / süreksizlikler nedeniyle farklı miktarda soğrulan ışınların yansımalarında farklı görüntüler oluşur.

Ndt nerelerde kullanılır?

Bütün metal ve seramik malzemelerdeki yüzey açık süreksizliklerin tespitinde kullanılır. Ferromanyetik malzemelerdeki yüzeye açık ve yüzeye yakın süreksizliklerin tespitinde kullanılır. Elektrik iletkenliğine sahip malzemelerdeki yüzeye açık ve yüzeye yakın süreksizliklerin tespitinde kullanılır.