Niçin değerler eğitimi önemlidir değerler eğitiminin amaçları nelerdir?

Değer eğitimi; ahlâki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi içerir. Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. … Değer eğitiminin ön koşulu ise, çocuğa özgür iradesini kullanacak ortam hazırlamaktır.

Değerler eğitiminin amacı nedir?

İyi bir değerler eğitimi çocuğun kişilik gelişimi kadar akademik başarısını da olumlu etkileyecektir. … Bu değerler; mutluluk, dürüstlük, alçakgönüllülük, işbirliği, özgürlük, sevgi, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak belirlenmiştir.

Değerler Eğitimi dersi neden önemlidir?

Değerler Eğitiminin temel amacı; merhametli, duyarlı, inançlı ve değerlerine sahip çıkan dünya ile bağını koparmayan vizyon sahibi nesiller yetiştirmektir.

Değerler öğretiminde hangi değerler temel alınmalıdır?

“Etkili karakter eğitiminin 11 prensibi” adlı yazısında Lickona ve arkadaşları (2002) dürüstlük, adaletli olma, merhamet, sorumluluk, kendine ve diğerlerine saygı duyma gibi temel ve evrensel etik değerlerin karakter eğitiminin temelini oluşturması gerektiğini vurgular.

Değerler eğitimine neden ihtiyaç duyarız?

Değerler eğitimi ile kazanılan: Affedici olmak, hoşgörülü olmak, yardımsever olmak, adaletli olmak… Toplumda sevginin, saygının paylaşımın olması, insanların birbirlerine olan güvenlerinin artması… Toplumda huzur ve mutluluğun artmasına sebep olur.

Evrensel değerler eğitimi nedir?

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından değerler eğitimi; “Çocukların ve gençlerin pozitif değerleri keşfedip geliştirmeleri ve kendi potansiyellerine göre ilerlemeleri için yürütülen eğitimsel gayretler” olarak tanımlanmaktadır.