Oksijen tüpü nerede saklanır?

Dolu tüpler, işyerlerinde tehlike yaratmayacak miktarda depolanır. Tüpler, yangına en az 120 dakika dayanıklı ayrı binalarda veya bölmelerde, radyatör ve benzeri ısı kaynaklarından uzakta bulundurulur ve tüplerin devrilmemesi veya yuvarlanmaması için gerekli tedbirler alınır.Feb 23, 2018

Oksijen tüpü nasıl saklanır?

Dolu tüplerin işyerlerinde depolanmasında mümkün olduğu kadar az miktarda tüpü bir arada bulundurun. Tüpleri, içinde bulunan gazın özelliğine göre ayırarak depolayın. Dolu ve boş tüpleri ayrı yerlerde depolayın. Boş oksijen tüpleriyle boş yanıcı gaz tüplerini birlikte depolamayın.

Oksijen tüpü nasıl depolanır?

Oksijen ve asetilen tüpleri dolu ve boş olarak ayrı ayrı yerlerde depolanır. – Tüpler, sübap koruma başlıkları takılı değilken elden geçirilmez ve depolanmaya alınmaz. – Tüpler, elden geçirilmeleri esnasında kesinlikle atılmaz, yuvarlanmaz ve destek amacı ile kullanılmaz.

Oksijen tüpü kullanımında Aşağıdakilerden nelere dikkat edilmelidir?

Oksijen tüpler düşürülmemeli, birbirine çarptırılmamaludır. Ambulans içerisinde ve aracınızda dik pozisyonda bulunmalı ve etiket üzerinden doğru gazın olduğu kontrol edilmelidir. – Oksijen tüpü kapağı sökülüp vana dişleri kontrol edilmelidir. Oksijen tüpü vana kısmı kesinlikle yağlanmamalıdır ve yavaşça açılmalıdır.

Oksijen tüpleri yanıcı gaz tüplerinden ayrı olarak en az kaç metre uzakta depolanmalıdır?

Oksijen veya yanmayı destekleyen diğer gazların tüpleri, yanıcı gaz tüplerinden en az 6 m. uzakta veya ateşe dayanıklı bir duvar ile bu tüplerden ayrılmış olarak depolanmalıdır. Depo alanı içindeki tüpleri gruplara ayırdıktan sonra her grubun özelliği tabelalar asılarak belirlenmelidir.

Oksijen tüpü değiştirirken eldivenler nasıl olmalıdır?

Oksijen Tüpleri Oksijen tüplerini değiştirecek kişi ellerini sabunla yıkayıp kurulamış olmalı ve temiz deri eldiven takmış olmalıdır. Aksi halde, elindeki yağ tüp vanasına bulaşarak oksijen yanmasına neden olabilir.