Ortaklığın giderilmesi davası için intikal şart mı?

Muris adına tapuda kayıtlı taşınmaz malın, mirasçılar arasında ortaklığın giderilmesi için tapuda intikal muamelesinin yapılması şart değildir. … Ancak bütün paydaşlar taşınmazı belirli bir süre bir şahsa kiralamışlarla kira süresince ortaklığın giderilmesi davası açamazlar.

Paylı mülkiyette ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

İzale-i şüyu yani yeni adıyla ortaklığın giderilmesi davaları, paylı(müşterek) mülkiyet ya da elbirliğiyle(iştirak halinde) mülkiyet halinde mülkiyete konu olan taşınmaz veya taşınır mallarda paydaşlar/ortaklar arasında mevcut olan birlikte mülkiyet ilişkisini sona erdirerek ferdi mülkiyete geçilmesini sağlayan iki …

Miras nedenli ortaklığın giderilmesi davası ne kadar sürer?

Ortaklığın Giderilmesi Davası Kaç Yıl Sürer soruna cevap olarak ortalama 1 yıl sürmektedir diyebiliriz. Ortaklığın Giderilmesi Davası Nasıl Açılır? Menkul veya gayrimenkule ortak olan tüm hisse sahipleri yani paydaşlara karşı açılabilir.

Ortaklığın giderilmesi davası kaç para?

Dava masraflarına bakıldığında başvuru harcı, peşin harç, dosya gideri, tebligat gideri, bilirkişi ve ücret masrafları dahil örnek 100.000 TL olan dava değerinde dava masrafı ortalama 3.500 TL civarındadır.

Ortaklığın giderilmesi davası temyiz edilebilir mi?

Ortaklığın taksim suretiyle giderilmesine ait ilamların ise, zamanaşımına uğraması söz konusu değildir. Ortaklığın giderilmesi davasında, karar kesinleşinceye kadar, temyiz aşamasında dahi davadan feragat mümkündür.

Ortaklığın giderilmesi davası kimlere açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası, menkul veya gayrimenkule ortak olan tüm paydaşlara karşı açılır. … Anlaşma yoluyla ortaklık sonlandırılamaz ise, paydaşlardan biri diğer tüm paydaşlar aleyhine izale-i şuyu davası açarak dava yoluyla ortaklığın giderilmesini isteyebilir.