Pofuduk poğaça mayasız

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Poğaça için süt mü yoğurt mu?

Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler.

321 poğaça hamuru nasıl yapılır?

3 2 1 Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurta beyazı, yoğurt ve yağı alarak karıştırın.
  2. Üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve sirkeyi de ilave edin. …
  3. Poğaça harcını çok az ele yapışacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız harçtan ufak parçaları alın ve elinizde yuvarlayın, ardından bastırın.

Mayasız ev poğaçası nasıl yapılır?

Mayasız Peynirli Ev Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba unu eleyerek koyun. …
  2. Yumurta akını, yoğurdu, yağı ve sirkeyi ekleyip güzelce harmanlayın. …
  3. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizle yuvarlayın.
  4. Biraz genişlettikten sonra içine peynirini koyup, ağzını kapatın.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …

Gevrek poğaça nasıl yapılır?

Ağızda Dağılan Peynirli Gevrek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
  2. Ortasına peynir koyup poğaçalar şekillendirilir.
  3. Yağlanmış tepsiye dizip streçle kaplanır.
  4. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. 190 derecede pişirilir. Afiyet olsun :))

28-Aug-2015

Hamura neden süt konur?

SÜT: Mayalı hamur işlerinde süt kullanılırsa, hamura daha çok elastikiyet ve yumuşaklık verir, lezzetini artırır. Hamura mutlaka ılık olarak eklenmelidir. Ilık süt veya su hamurun mayalanmasını hızlandırır.