Romatoloji için hangi bölüme gidilir?

Romatizma hastalığından şikayetçi olan kişiler, romatoloji bölümündeki romatolog hekimlere başvurmalıdırlar. Romatoloji; romatizmal ve diğer kas iskelet sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Romatoloji bölümünde romatolog, fizik tedavi ve rehabilitasyon hekimleri birlikte çalışır.Sep 26, 2019

Romatizma ağrısı nasıl olur?

Eklem ve omurga romatizması yaşan kişilerde sıklıkla görülen şikayetler şöyle sıralanabilir;

  • Eklemlerde ağrı, şişlik, hareket kısıtlılığı
  • Sabahları eklemlerinde sertlik olması, daha sonra yavaş yavaş gevşemesi.
  • El parmaklarında soğukta beyazlaşma, sararıp solma.
  • Cilt altında bezeler.

Iltihaplı eklem romatizması belirtileri nelerdir?

Başta el ve ayak bileği, birinci el ve ayak parmak eklemleri, diz eklemi veya omuz eklemi olmak üzere eklemlerde ağrı, şişlik, kızarıklık, eklem hareketleriyle birlikte hassasiyet ve eklem hareketlerinde kısıtlılık. Özellikle sabah uykudan sonra kötüleşen, istirahat sonrası eklemlerde tutukluk.

Romatizma ağrısı nasıl geçer?

Esneme ve germe hareketleri yapmak, hafif tempolu yürüyüşlere çıkmak, kendinizi fazla yormadan yüzmek ve su aerobiği denemek genellikle etkili seçeneklerdir. Hem sizi fazla yormaz hem de romatizma ağrısı nasıl geçer sorusuna yanıt oluşturur.

Romatoloji hastalığının belirtileri nelerdir?

Hastalarda başlangıçta halsizlik, ateş ve eklemlerde ağrı vardır. Bu belirtileri eklem ağrısı, sabah tutukluğu ve küçük eklemlerde simetrik şişlikler takip eder. Şişlikler en sık el bileği ve ellerde görülür. Diğer tutulan eklemler dirsekler, dizler, ayaklar ve boyun omurlarıdır.

Romatizma agrisi nerelere vurur?

Toplumda oldukça sık görülen kas ve yumuşak doku romatizmasında genellikle hastalarda çift taraflı, ancak bir tarafta daha fazla olan ağrı görülür. Sıklıkla boyun, omuzlar, sırt, göğüs, bel, kalçalar ve dizlerde ağrı hissedilir.