Sakız koyunu hangi illerde yetişir?

SAKIZ KOYUNU

Türkiye'de en çok İzmir ilinde özellikle Çeşme ilçesinde yetiştirilir. Bu nedenle Çeşme koyunu olarak da adlandırılır. Vücut beyaz renkli, kaba-karışık yapağı ile örtülüdür. Baş ve bacaklarda siyah lekeler vardır.

Sakız koyunu hangi bölgede yetişir?

Adını Ege denizindeki Sakız adasından almıştır. Çeşme koyunu olarak da bilinir. Çeşme, Karaburun, İzmir, Aydın, Söke, Marmara ve Ege sahillerinde yetiştirilir. Süt ve Yüksek döl verim özelliğinden dolayı yetiştirilir.

Lacaune koyunu hangi bölgede yetişir?

Anavatanı Fransadır. Fransa'nın ünlü sütçü koyun ırkıdır. Fransa'da Lacaune koyunu 1000000 nufununa sahiptir. Roquefort peyniri bu koyun ırkından yapılmaktadır.

Bafra koyunu hangi bölgede yetişir?

Anavatanı Türkiye'dir. Amasya İlinde bulunan Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğünde damızlık olarak yetiştirilen Bafra koyunu, Sakız X Karayaka koyunlarının melezlenmesi ile elde edilmiştir.

1 koyun ne kadar süt verir?

Anaç koyunlarda canlı ağırlık 40-42 kg., süt verimi 60-90 Litre, kirli yapağı verimi 1,5 kg. dır. 100 koyundan 110-130 kuzu alınmaktadır.

Sakız koyunu özellikleri nelerdir?

Bu cinsin tipik olarak kulaklarında, burun, gövde, bacaklar ve göz çevresinde siyah lekeler vardır. Kahverengi lekeler de gözlenmiştir. Olgun koyunlar 105 ile 155 lb (48 ile 70 kg) ve olgun koçlar 145 ile 200 lb (66 ile 91 kg) ağırlığındadır. Her iki cinsiyet de boynuzludur; ancak dişi koyunlar boynuzsuz olabilir.