Savcılığa şikayet kaç günde sonuçlanır

Suç duyurusunun ne zaman sonuçlanacağı hakkında kesin bir süre vermek doğru değildir. Şikayet dosyalarına sıra ile bakıldığından dolayı çeşitli kriterlere bağlı olarak minimum 1 ay maksimum 1 yıl içerisinde şikayete konu olan suç duyurusuna bir cevap gelir.23-Jan-2021

Savcılığa şikayette bulunduktan sonra ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

Suç duyurusu kaç gün sürer?

Suç Duyurusunda Bulunmak Süreye Tabi Midir ? Şikayete bağlı olan suçlarda, suç hakkında yetkili kişi fiili ve failin kim olduğunu öğrendiği günden itibaren altı (6) ay içerisinde şikayette bulunmalıdır. Şikayette bulunulmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Hakkımdaki soruşturmayı nasıl Ogrenirim?

Diğer yol ise e-devlet üzerinden uyap sistemine giriş yapmaktır. Sonuç olarak; hakkınızda dava açıldığını e-devlet üzerinden yahut vatandaş- Uyap sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. İkamet adresinize gelecek mahkeme tebligatı ile de hakkınızda dava açılıp açılmadığını öğrenebilirsiniz.

Savcılığa şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Şikayetçi oldum dava ne zaman başlar?

Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Savcılığa yapılan şikayet nasıl takip edilir?

Savcılığa Yapılan Şikayet Nasıl Takip Edilir? Cumhuriyet savcılığına verilen şikayet dilekçesinin ardından bir hazırlık numarası verilir. Bu hazırlık numarası ile şikayette bulunulan savcılığa gidilerek soruşturmanın durumu takip edilebilir.

Ne gibi durumlarda savcılığa suç duyurusunda bulunulur?

Örneklerle anlatılmak istenilen asıl konu, makul, doğal, olağan ya da olağanüstü sayılan tüm sebeplerden dolayı, durum gerektirdiğinde somut deliller, gerektiğinde vicdani veya makul sabit deliller ile ispatı yapılabilecek bir suç oluşacağı şüphesi veya oluştuğunda suç duyurusunda bulunabilirsiniz.