Seyyar satıcılık cezası

5326 sayılı kabahatler kanunu: MADDE 38. (1) Yetkili makamların açık ve yazılı izni olmaksızın meydan, cadde, sokak veya yayaların gelip geçtiği kaldırımları işgal eden veya buralarda mal satışa arz eden kişiye, belediye zabıta görevlileri tarafından 187 Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Seyyar satıcılık serbest mi?

Seyyar satıcılık bazı bölgelerde kanunen yasaktır. Bazı bölgelerde ise belediyelerin yazılı iznine bağlıdır. Pek çok ülkede seyyar satıcıların megafon vb ses yükseltici cihazlar kullanması, gürültü kirliliğini önlemek amacıyla yasaklanmıştır.

Seyyar satıcı izin belgesi nasıl alınır?

Seyyar satıcılık belgelini almak isteyen kişilerin bulundukları yerdeki belediyeye başvurması gerekir. Seyyar satıcılığın yapılacağı yerdeki belediyenin ziyaret edilmesi şattır. Elbette kişilerin gerekli belgeleri alabilmesi için seyyar satıcılık yapmak için uygun kişi olması istenir.

Zabıta seyyar satıcının malına el koyabilir mi?

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Burhan Poshoroğlu, "Zabıta, işportacının malına el koyarsa gasp ile suçlanıyor. El koymazsa hakkında soruşturma açılıyor" diye konuşarak, zabıtaların çapraz ateş altında olduğunu belirtti.

Işporta yasak mı?

İşportacılık yasal engellerden uzaktır. Sadece yasalarda halk sağlığı ve kamuya açık mekanların fuzuli işgali konularında yasaklayıcı hükümler bulunmaktadır. Bu şekliyle seyyar satıcılık ve işportacılık gelişmekte olan ülkelerde ve ülkemizde önlenemez bir gerçeklik olarak ortaya çıkmaktadır (Baştaymaz, 2009).

Stand açmak için nereden izin alınır?

stand açma, tanıtım, tezgâh koyma vb. faaliyet yapacağınız yerleşim yeri; Avrupa Yakasında ise; Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğüne, Anadolu Yakasında olması durumunda ise; Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğüne izin başvurusu yapılması gerekmektedir.

Çalışma izni ve gıda sicil belgesi nasıl alınır?

Gıda üreten işletmeler öncelikle yetkili kurumlardan “işyeri açma ve çalışma ruhsatı”, daha sonra ise “çalışma izni ve gıda sicilialmak zorundadırlar. Üretim izni için gereken belgeler üç dosya halinde hazırlanır ve ilgili ücretin ödendiğine dair makbuz ile birlikte Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine teslim edilir.

Zabıta kime bağlı?

MADDE 7 – (1) Belediye zabıta teşkilatı belediye başkanına bağlıdır. Belediye başkanı, zabıta teşkilatı üzerindeki yetkilerini belediye başkan yardımcısına; büyükşehirlerde genel sekreter veya genel sekreter yardımcısına devredebilir.