Su baskınında neresi aranır

Su baskını ihbarlarınızı Itfaiye Müdürlüğü'nün 110 numaralı telefonuna bildirebilirsiniz. AKS 110 sel baskını, deprem, göçük gibi afetlerde de yanınızdadır. 110 numarayı tuşlayarak gerekli bilgileri, ilgililere veriniz.

Su Basmasında ne yapılır?

Evinizde bir su sızıntısı gerçekleştiğinde neler yapabileceğinizi ve gelecekte bu sızıntıların gerçekleşmesini nasıl önleyebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

  1. Suyu kapatın. …
  2. Kaynağı tanımlayın. …
  3. Fazla suyu boşaltın. …
  4. Kurutma işlemine başlayın. …
  5. Gelecekteki sızıntılara karşı önlem alın.

Evi su bastığında nereyi ararız?

Su baskınında hangi kurum aranır?” sorusunun cevabı itfaiyedir. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz durumda itfaiyeyi arayabilirsiniz. Eğer konut sigortanız varsa sigortanızın sunduğu teminatlar da bu konuda size yardımcı olabilir.

Eve nasıl su basar?

Su Basması Nedenleri Özellikle eski yerleşim yerlerinde ve eski binalarda, suyun tazyiki arttığında evde tazyik düzenleyici yoksa borular patlayabiliyor. Beyaz eşyalardaki tıkanıklıklar, boru patlamaları su basmasına sebep olabiliyor. Kanalizasyon tıkanıklığı nedeniyle evleri su basabiliyor.

Su basan evi nasıl temizlenir?

Yağan yağmur sonrasında öncelikle yerde olan eşyaları üst bölgelere kaldırmak gerekiyor. Ardından evin içinde biriken su varsa tahliye etmek gerekiyor. Suyu dışarı tahliye ettikten sonra evin içinde koltukların altında biriken çamurları süpürüp temizleyin.

Su basması nasıl engellenir?

Şehir kanalizasyon sisteminin yetersiz olduğu yerlerde, Yağmur suyu basmasının ve lağım taşmasını önlemek için bina logarına çekvalf monte edilmesi gerekir. Çekvalf kanalizasyon sistemine montaj edilen tek yönlü çalışan önleyici bir mekanizmadır.

Evimize gelen su nereden ve nasıl gelir?

Baraj ve göl gibi içme suyu kaynaklarından gelen su, içme suyu arıtma tesisine önce giriş yapısından gelir. Ardından, havalandırma yapısına giren su, burada havalandırılır. Aynı zamanda, suyun içindeki oksijen miktarı artırılır ve ön klorlama işlemi yapılır. Buradan çıkan su, ozon temas tankına gelir.

Sel riskini azaltmak için ne yapmalıyız?

"Güvende olun"

  1. Yüksek yerlere çıkın.
  2. Asla sel suyu içinde araba kullanmayın,ölümlerin %80 ninin araç içinde olduğunu unutmayın.
  3. Aracınızı selden etkilenmeyecek bir yere çekin.
  4. Sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışmayın.
  5. Hızla akan 15-20 cm derinlikteki suyun bir insanı devirebileceğini akıldan çıkarmayın.