Sıcak Ordövrler nedir?

Ordövr, (Fransızca: Hors-d'œuvre, Türkçe: Esas yemeğin dışında) iştah açıcı olarak yemekten önce sunulan mezelere verilen ad. Ordövr, yemeğin başında, esas yemekten ya da giriş yemeğinden önce sunulan soğuk ya da sıcak yiyeceklerin ve bu sunuşun yapıldığı bölümün adıdır.Jan 4, 2016

Başlangıç tabağında ne olur?

Sofra London usulü hazırlanan 9 çeşit mezenin yer aldığı hayli iştah açan bir başlangıç tabağı….Başlangıç Tabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20grammaydanoz.
  • 5gramtaze soğan.
  • 10gramdomates.
  • 5gramhaşlanmış ince bulgur.
  • 5gramlimon suyu.
  • 10gramzeytinyağı

Ordövr tabağı neler olur?

Aşçının düş gücüne bağlı olarak sonsuz çeşitlilik gösterebilirse de, klasik bir ordövr tabağında havyar, kabuklu deniz ürünleri, pâté, marinatlı ya da soslu sebzeler, küçük börek ve kanepeler bulunur. Ordövr yemek öncesinde olduğu gibi, içki ile de sunulabilir.

Sicak antre nedir?

Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek veya ana yemekten önce yenilen yemeklere antre yemekler denilmektedir. … Fransızca kökenli olan ve “ordövr” (hors d'œuvre) olarak da adlandırılan bu yemeklerin kelime anlamı esasen “eserin (yemeğin) dışında”dır.

Ordövr kaça ayrılır?

Ordövrler soğuk ve sıcak olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Başlangıç tabağına ne denir?

Ordövr tabağı, ana yemeklerden önce sunulan iştah açıcı bir başlangıç yemeğidir. Fransızca kökenli bir kelime olan ordövr, 'esas yemeğin dışında' anlamına gelir.