Sırt kaşıntısı neyin belirtisi?

Karaciğer hastalıkları, safra kesesi tıkanıklığı, siroz, hepatit ve pankreas hastalıkları kaşıntıya neden olabiliyor. Kronik karaciğer hastalıklarında inatçı kaşıntı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Karaciğer hastalıklarına bağlı gelişen kaşıntıda sırt, en sık kaşınan bölge.Karaciğer hastalıkları, safra kesesi tıkanıklığı, siroz, hepatit ve pankreas hastalıkları kaşıntıya neden olabiliyor. Kronik karaciğer hastalıklarında inatçı kaşıntı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Karaciğer hastalıklarına bağlı gelişen kaşıntıda sırt, en sık kaşınan bölge.

Karaciğerden gelen kaşıntı nasıl olur?

Gerek karaciğer içindeki safra yollarını etkileyen iltihabi olaylar ya da kanserler gerekse safra kanalında daralmaya yol açan kanserler nedeniyle safranın bağırsağa akışı etkilenirse sarılık ya da kaşıntı ortaya çıkar. Kaşıntının nedeni safra tuzlarının birikimi ve cilt kuruluğu neticesidir.

Kaşınma hangi hastalıkların belirtisidir?

Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.

Kaşıntının geçmesi için ne yapılmalı?

Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.

Sırt kaşıntısı için hangi doktora gidilir?

Kaşıntı için hastanelerin dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurmak gerekir.

Karaciğer sorunları ciltte nasıl belirtiler verir?

Nadir olarak görülse de kimi hastalarda karaciğer hastalığı cilt üzerinde değişimlere yol açar. Ciltte kaşıntı, kızarıklık ve pullanma karaciğer yağlanmasının cilt üzerindeki belirtileri arasında yer alır. Aynı zamanda ciltte sivilce, akne ve sarılık gibi bazı cilt sorunları görülebilmektedir.