Tamamlayıcı sağlık sigortası 3 ay bekleme nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasında bekleme süresi yatarak tedavide genel olarak 3 aydır. Tamamlayıcı sağlık sigortası işlemlerini bitirdikten sonra üç ay boyunca sigortadan yararlanamazsınız. Poliçede yer alan teminatlar 3 ay sonra yürürlüğe girer. Bu üç ay içinde prim ödemeye devam edersiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdıktan ne kadar süre sonra ameliyat olabilirim?

Bazı sigorta şirketlerince, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yatarak tedavi kapsamında Sağlık Bakanlığınca belirlenen kırmızı alan durumları haricinde sigorta poliçesi kapsama girdiği andan itibaren 3 ay sonra kapsama alınır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hemen başlar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemen Başlar mı? Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatını hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yatarak tedavi teminatının kullanılabilmesi için sigorta şirketinin belirlediği bekleme süresini doldurmanız gerekir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ne zaman aktif olur?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yatarak tedavi teminatı: Sigorta şirketiyle oluşturulan başlangıç tarihinden itibaren 3 ay sonra aktif hale getirilir. Teminat aktif hale gelmeden gerçekleştirilen yatarak tedavi işlemlerinde, sigorta şirketi masraflarınızı karşılamayacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsamaz?

Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.

Bekleme süresi ne demek?

Belirtileri hemen orta çıkmayan hastalıkların bir süre takibi gerekli olmaktadır, bu belirtilen takip süresine bekleme süresi denir. Takip süresi dolmadan, bekleme süresine konu olan hastalıkların tedavilere ait giderler poliçe kapsamında karşılanmaz. … Miyom, yumurtalık, meme ve rahim hastalıkları, varis, vb.