Tandır çamuru hangi topraktan yapılır?

Tandır hangi topraktan yapılır?

Tandır yapımı zor ve zahmetli, sanat gerektirmeyen fakat bilgi ve beceri gerektiren bir iştir. Önce özel yerlerden tandır için killi özel toprak getirilir, güzelce elenir, içerisine saman ve keçi kılı veya pamuk katılarak çamur yapılır.

Kuzu tandır kuyusu nasıl yapılır?

Boynundan kuyruk sokumuna kadar yarılan kuzu arka ayaklarından kancalara,kancalarla da kuyunun üzerindeki demir çubuklara takılır ve kuyuya sallandırılır. Kuyunun kapağı örtülerek çamurla sıvanır. Yaklaşık bir buçuk saat kuyu kapalı kalır.Bu sürenin sonunda kapak açılır ve 15-20 dakika havası alınır.

Tandır Fırını nedir?

Tandır, ısınmak için kullanılan bir çeşit mangal. Yere çukur kazılarak yapılan özel bir fırına da tandır denir.

Tandırda ne pişer?

Zamanla tandır kültürü gelişti ve kuzu etlerinin lokum kıvamında pişmesi için kullanılan bir mangal haline geldi. Tandır, yaygın şekilde kuzu etinin özel bir şiş içinde ateşte pişmesiyle hazırlanan yemeğe verilen bir isim de oldu. Tandır kuzu eti için ideal bir pişirme yöntemi olmuştur.

Tandır ekmeği kaç gün dayanır?

El emeğiyle üretilen tandır ekmeği tazeliğini 5 ay koruyor.