Tarator nasıl yapılır

Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelemiş havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz zeytinyağı gezdirerek ve taze nanelerle süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Sade tarator nasıl yapılır?

Basit Tarator Sosu (Tam Ölçü ) Tarifi Nasıl Yapılır? Ekmek içi ve cevizleri rondodan geçir. Üzerine sarımsak, yoğurt dilerseniz mayonez zeytinyağı ve isterseniz azar tuz ekleyiniz. Kalamarın yanında enfes bir tat bandır bandır ye cips sosu olarak ta tüketilebilir.

Hakiki tarator nasıl yapılır?

Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotuyla servis edebilirsiniz.

Tarator malzemeleri nelerdir?

Tarator Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 6dilimbayat ekmek içi.
  • 6yemek kaşığıceviz içi.
  • 8yemek kaşığızeytinyağı
  • 4yemek kaşığısüzme yoğurt.
  • 3tatlı kaşığıtaze sıkılmış limon suyu.
  • 10daldereotu (arzuya göre)

Havuçtan tarator nasıl yapılır?

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havucu güzelce yıkayın ve rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavanın içerisine alın.
  2. Üzerine çok az miktarda zeytinyağı dökün. …
  3. Geniş bir kasenin içerisine yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve cevizi alın. …
  4. Karışımı servis kaselerine paylaştırın.

Dec 29, 2021

Hatay usulü tarator nasıl yapılır?

bir kaba koyun.ceviz içlerini robotta un gibi yapın.yada dövün.kapta maydanozları,ceviz içlerini,tahini karıştırın.süzme yoğurt ekleyerek karıştırın.çay kaşığının ucu kadar tuz serpin.servis tabağına bastırın.üzerine zeytinyağı gezdirin.kıyılmış maydanoz serpip süsleyin.servis yapın.afiyet olsun…

Teretür nasıl yapılır?

Doğradığınız marulları derin bir kaseye alın. Ayrı bir kasede de tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız sosu marulların üzerine ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine pul biber ve sumak serpip servis edebilirsiniz.

Ceviz tarator nasıl yapılır?

Salça, ekmek içi, ceviz ve sarımsağı bir kapta karıştırın. Baharatlar, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın. Cevizli taratoru biber salçası ile hazırlayabilir, cam kavanozda ve buzdolabında 15 gün saklayabilirsiniz.