Tekniker şantiye şefi

Tekniker ve teknik öğretmenler kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan veya yaptırılan yapılarda şantiye şefi olarak görev alamazlar. Şantiye şefleri hakkında yönetmeliğin 6'ncı maddesine göre tam zamanlı olarak başka işte çalışanlar şantiye şefi olarak çalışamazlar.May 4, 2021

İnşaat teknikeri kaç m2 Şantiye Şefi?

Bakanlıkça belirlenen mimarlık ve mühendislik hizmetlerine esas yapı sınıflarından birinci, ikinci ve üçüncü sınıf yapılardan, bodrumları ile birlikte toplam beş katı ve yapı inşaat alanı 2.000 metrekareyi geçmeyenlerde teknik öğretmenler, 1.500 metrekareyi geçmeyenlerde ise teknikerler meslek alanlarına uygun olarak …

Tekniker kontrol şefi olabilir mi?

Yapı müteahhidi kendisi şantiye şefi olacak unvana (diplomaya) sahipse farklı bir kişiyi şef olarak çalıştırmak zorunda değildir kendisi işi üstlenebilir. … İnşaat, Makine, Elektrik branşlarına sahip mühendis, teknik öğretmen ve teknikerler ile mimarlar ve yapı denetim teknikerleri şantiye şefliği yapabilir.

Şantiye Şefi başka işte çalışabilir mi?

Bir İşte Çalışırken Başka Bir İşte Şantiye Şefliği Yapabilir miyim? Şantiye şefliği yönetmeliği ile gelen yeni düzenlemeye göre artık tam zamanlı olarak başka bir işte çalışanlar şantiye şefliği yapamazlar.

Şantiye şefi aynı anda kaç yerde?

Şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şantiye şefi olmak için ne gerekiyor?

MADDE 10 – (1) Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır. (2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.

Şantiye Şefi en az kaç gün sigortalı olabilir?

Şantiye şefleri aynı anda birden fazla yapı müteahhidine ait inşaat işyerinde hizmet akdine tabi sigortalı olarak çalışabilir, çalıştığı her işyerinden 30 gün sigortalı bildirilme şartı aranmaz. Kaynaklar: 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu.

Şantiye şefleri ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKEN YÜKSEK
Şantiye Şefi4.27019.370
Şantiye Şefi Yardımcısı4.58018.390