Temyiz dosyası ne zaman döner

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz. Hukuk davaları açısından başsavcılık süreci söz konusu değildir. Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür.

Yargıtaya temyize giden dosya ne zaman gelir?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Temyize giden dava ne kadar sürer?

Temyiz Süresi Ne Kadardır? Temyiz süresi, istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren 15 gündür (CMK 291/1).Temyiz süresinin hesaplanmasında kararın verildiği gün hesaba katılmaz, son gün tatile denk gelirse sonraki ilk iş günü temyiz süresinin son günü olarak kabul edilir.

Yargıtay dosya inceleme süresi ne kadar sürer?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Temyize giden dava nasıl takip edilir?

Yargıtay Dosya Sorgulama E- Devlet

  1. Öncelikli olarak Yargıtay'ın resmi internet adresine ya da e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.
  2. Daha sonra dava ve dosya hakkında doğru bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz.
  3. Temyiz incelemeleri ve sonuçları için tüm kararlara bu alandan kolayca ulaşabilirsiniz.

Istinaftan sonra temyize gidilir mi?

İstinaftan Sonra Temyiz Hakkı Var ? İstinaftan sonra temyiz hakkı tabi ki vardır. Bu noktada temyiz hakkı için gerekli başvuruların yapılması adına 15 günlük bir süre verilmektedir. Kararın kesinleşmesinin sonrasında kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 günlük bir süre verilmektedir.

Temyiz incelemesi sonunda verilen kararlar nelerdir?

Yargıtay, temyiz incelemesi neticesinde üç şekilde karar verir: Onama kararı, Bozma kararı, Düzelterek onama kararı.

Miras temyizi Yargıtay’dan ne kadar surer gelmesi?

Temyizin bir anayasal hak olduğu kanunlar tarafında güvence altında bulunur ayrıca temyiz süresi de mahkeme tarafından çıkan kararın tebliğ edilme işlemlerinden sonra toplam 7 gündür.