Türkiye nin en iyi gastronomi üniversitesi

Türkiye'de en popüler Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü olan üniversitelerden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yaşar …13-Jul-2020

Gastronomi ne kadar maaş alıyor?

Gastronomi bölümü mezunu maaşları çalışılacak yere göre değişmekle birlikte genelde başlangıç 5000-7000 TL şeklinde oluyor.

Türkiyede hangi üniversitelerde gastronomi bölümü var?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hangi Üniversitelerde var : Yeditepe, İstanbul Aydın, İstanbul Maltepe, Nişantaşı, Gelşim, Anadolu, Akdeniz, Gazi, Bilgi, İzmir Katip Çelebi, Balıkesir, Özyeğin, Mersin, Pamukkale, Gaziantep, Beykent, Necmettin Erbakan, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi.

Gastronomi hangi sınavla alıyor?

2 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hangi puan türü ile öğrenci kabulü yapmaktadır? Bölümümüzde öğrenci olabilmeniz için tercihlerinizi Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan aldığınız Sözel puan türü ile yapabilirsiniz.

Gastronomi hangi derslerden alıyor?

Öğrenciler, teorik olarak mutfak kimyası, mutfak matematiği, gıda güvenliği, hukukun temel ilkeleri, girişimcilik, gıda katkı maddeleri, menü yönetimi, yiyecek içecek hizmetleri, gastronomi tarihi, pazarlama ve işletme gibi dersleri alıyorken uygulama olarak mutfak uygulama I, mutfak uygulama II, Türk mutfağı I, Türk …

Gastronomi iş bulur mu?

Mezun olduktan sonra birçok alanda rahatlıkla bulabilirler. Lisans eğitimini tamamlamış kişiler tercihlerine göre otellerde, restoranlarda, turistik gemilerde, gastronomi ile ilgilenen medya kuruluşlarında ve devlette bulabilirler.

Gastronomi kimler okuyabilir?

Sektöre giriş yapmak isteyen genç adaylar veya lisede aşçılık eğitimi almış olan gençler için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4 yıllık bir lisans bölümü olup üniversitelerin genellikle Turizm Fakültelerine, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerine veya Sanat ve Tasarım Fakültelerine bağlı olan bölüm, sadece yemek …

Gastronomi bölümü hangi üniversitede okunmalı?

Türkiye'de en popüler Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Aşçılık bölümü olan üniversitelerden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yaşar …