Vinterize işlemi nedir?

Vinterizasyon kademeli olarak soğutulan ve düşük sıcaklıklarda yavaş bir karıştırma eşliğinde bekletilen yağda oluşan kristallerin süzülerek uzaklaştırılması işlemidir. Vinterizasyonda kristalleşmeyi başlatmak süzmeyi iyileştirme için vinterize toprağı “perlit” kullanılmakta ve süzme işlemi ile yağdan ayrılmaktadır.

Vinterize yağ çeşidi midir?

Vinterize – Nadir Yağ – Ayçiçek Yağı, Pamuk Yağ, Bitkisel Margarin.

Vinterize rafinasyon nedir?

Vinterize doymuş trigliseritlerin; özellikle de stearinlerin, 8-10 oC'de donarak yağı bulandırmalarını önlemek amacıyla yapılır. Bu işlem genellikle ayçiçeği, çiğit ve mısırözü gibi yağlarda yapılır. Vinterizasyonun başarılı olabilmesi için yağ mutlaka diğer rafinasyon aşamalarından geçmiş olmalıdır.

Sıvı yağ nelerden yapılır?

Ayçiçeği bitkisinin çekirdeklerinden yani tohumlarından elde edilen ayçiçek yağı, hafif bir tadı olan açık renkli bir bitkisel yağdır. Bol miktarda doymamış yağ asitlerini yapısında bulundurur ve çoğunlukla besin amaçlı kullanılmaktadır.

Rafine yağ nedir kimya?

Rafine yağlar bir dizi fabrikasyon işleme maruz kalmaktadır. İşleme maruz yağlar kötü kokusundan arınmak için başka bir işleme maruz kalır. Bu işlemler sonunda kokusuz, içerisindeki değerli asitlerden arınmış, köpürmeyen bir yağ elde edilir. Sağlık için hiç bir amacı olmayan bir yağ elde edilir.

Vinterize yağ nasıl elde edilir?

Vinterizasyon kademeli olarak soğutulan ve düşük sıcaklıklarda yavaş bir karıştırma eşliğinde bekletilen yağda oluşan kristallerin süzülerek uzaklaştırılması işlemidir. Vinterizasyonda kristalleşmeyi başlatmak süzmeyi iyileştirme için vinterize toprağı “perlit” kullanılmakta ve süzme işlemi ile yağdan ayrılmaktadır.