Yan karın boşluğu ağrısı

Yan ağrısı, sırt, üst karında rahatsızlık oluşması ya da ağrı oluşması ile ifade edilir. Ağrı sabit ya da şiddetli seviyedeyse böbrek ya da idrar yolu enfeksiyonları, böbrek kanseri, böbrek kistlerinin patlaması gibi ciddi rahatsızlıklardan meydana gelir.17-Feb-2021

Sağ karın boşluğu ağrısı neden olur?

Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir.

Karın boşluğu neden ağrır?

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Yan boşluk ağrısı için hangi bölüm?

Eğer karın boşluğu ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi bölümüne gitmek gerekir.

Yan ağrısı nerede olur?

Karnınızla sırtınız arasında kalan bölgede hissettiğiniz ağrıya yan ağrısı (flanka ağrı) denir. Genellikle tek taraflı olur. Çoğu insan hayatında en az bir kez yan ağrısı hissetmiştir. Ağrı genellikle geçicidir.

Sağ karın boşluğunda hangi organ var?

Karnın sağ tarafında hangi organlar bulunur?

  • Karaciğer.
  • Safra kesesi.
  • Pankreas.
  • Sağ böbrek.
  • Sağ adrenal bezi.
  • Küçük bağırsakların başlangıcı
  • Sağ kalın bağırsak.
  • Sağ tarafta bulunan karın kasları

Sağ kasık ağrısı neden olur kadınlarda?

Sağ kasık ağrılarının sebepleri kadınlarda büyümüş lenf düğümleri, kalça artriti, kasık fıtıkları, kalça kırığı, böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde ise sağ kasık ağrısı kasık fıtığı, lenf bezlerinin şişmesi, testislerde şişme veya böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.

Karın boşluğu ağrısına ne iyi gelir?

  1. Bağırsak hareketlerini engellememek ve tuvalete çıkmak.
  2. Karın ve ayaklara sıcak su torbası yerleştirmek.
  3. Sıcak bir duş ve banyo yapmak.
  4. Karına dairesel hareketler ile masaj yapmak.
  5. Uyuyarak dinlenmek.
  6. Kolay sindirilebilir yiyecekler yemek.
  7. Asitli içeceklerden uzak durmak.
  8. Esneme hareketleri yapmak.

03-Feb-2021