Yemekte terleme tekniği

Terletme işlemi çok az konulan suyun içinde sebzelerin pişirilmesidir. Konulan sebzelere göre süresi değişmekle birlikte yaklaşık 15- 20 dakika kadar terletme işlemi yeterli olur. Terletme yaparken sebzeleri tatlandırmak isterseniz içine pul biber veya karabiber koyabilirsiniz.Aug 10, 2021

Yemekte terletmek ne demek?

Terletme, özellikle kebap yapımında, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere uygulanıyor. Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor.

Sebzeler nasıl Terletilir?

Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor. Bu süre malzemeye göre değişse de genellikle kısık ateşte kapağı kapalı halde 15-20 dakikalık bir pişirme işlemi terletme için yeterli oluyor.

Terleme tekniği nedir?

Terletme aşaması farklı pişme süresine sahip olan sebzelerin aynı zamanda etle servis edileceği zaman aynı süreç zarfında lezzetleri birbirine karışarak pişmesini sağlar. Kebap için kullanılan teknik tam olarak budur. Kebap şişi ile birlikte gördüğümüz domates, biber, patlıcan gibi sebzeler için kullanılan tekniktir.

Kaç çeşit pişirme tekniği vardır?

Buharda pişirme tekniği özellikle diyet yemeklerinin yapılırken kullanılan sağlıklı pişirme tekniklerindendir.

  • 3- Blind Baking (Kör Pişirme) …
  • 4- Simmering Pişirme Yöntemi. …
  • 5- Roasting Pişirme Yöntemi. …
  • 6- Braising Pişirme Yöntemi. …
  • 7- Yumurta Pişirme Teknikleri. …
  • 9- Frit Pişirme Yöntemi. …
  • 11- Kırmızı Et Pişirme Yöntemleri.

Patlıcan neden Terletilir?

Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor. … Soğan, sarımsak, patlıcan gibi sebzelere yapılan bu işlemde suyun içine lezzet vermek amacıyla karabiber ya da pul biber gibi baharatlar da eklenebiliyor. Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor.

Nasıl Terletilir?

Terletme işlemi çok az konulan suyun içinde sebzelerin pişirilmesidir. Konulan sebzelere göre süresi değişmekle birlikte yaklaşık 15- 20 dakika kadar terletme işlemi yeterli olur. Terletme yaparken sebzeleri tatlandırmak isterseniz içine pul biber veya karabiber koyabilirsiniz.

Terleme nasıl yapılır tarifi?

Yapılışı:

  1. Yıkanmış süzülmüş ve sapları ayrılmış korukları bir kavanoz ya da ağzı iyi kapanan bir kap içine alın.
  2. Tuz ve kırmızı pul biberi damak tadınıza göre ilave edin ve kavanozun kapağını kapatın.
  3. 5-6 dakika boyunca korukların rengi değişip hafifçe sularını salıncaya kadar kavanoz içinde sallayın.