Yüksek lisans alan dışı ne demek

5) Alan içi, Alan dışı kontenjanı neyi ifade etmektedir? Alan içi kontenjanı, başvurmak istediğiniz programın Anabilim Dalından mezun olan öğrenciler için ayrılan kontenjanı, Alan Dışı kontenjanı ise diğer mezuniyet diplomasına sahip öğrenciler için ayrılan kontenjanı göstermektedir.

Bölüm dışı yüksek lisans yapılabilir mi?

Sonuç olarak dilerseniz mezun olduğunuz alan dışında başka bir alanda da yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel ihtiyacınıza ve enstitünün belirlemiş olduğu başvuru şartlarına bağlıdır. Alan dışı yüksek lisans yapmak istediğiniz enstitü ya da hoca ile irtibata geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Yüksek lisans yapmak bana ne kazandırır?

Genel olarak yüksek lisans, iş hayatına atılmadan önce kişilere alanlarında ek yetenek ve uzmanlık kazandırmak açısından faydalıdır. Yüksek lisans yapmanın bir diğer önemi de, kimi zaman belirli pozisyonların sadece lisans diploması değil, yüksek lisans diploması da isteyebiliyor olmasıdır.

Yüksek lisans diploması ne işe yarar?

Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır.

Yüksek lisans bölümleri nelerdir?

Yüksek Lisans Programları

  • Avrupa Etüdleri.
  • Beslenme ve Diyetetik.
  • Bilişim ve Teknoloji Hukuku.
  • Ekonomi.
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği.
  • Felsefe ve Toplumsal Düşünce.
  • Finansal Ekonomi.
  • Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim.

Yüksek lisans yabancı dil şart mı?

Genel olarak bilgi vermesi amacıyla şöyle söyleyebiliriz: Tezli yüksek lisans programları başvuruları için İngilizce istenir. Tezsiz yüksek lisans programları başvuruları için İngilizce istenmez. Eğitim dili İngilizce olan üniversitelerin tezsiz programları için de İngilizce istenir.

Yüksek lisans yapmak için YDS şart mı?

Yabancı Dil Yeterliliği Tezli yüksek lisans programlarının birçoğunda yabancı dil yeterlilik belgesi istenmektedir. … Yeterlilik belgesi için başvuracağınız üniversite kendisi sınav uygulayabileceği gibi kendiniz YDS, IELTS, TOEFL gibi sınavlara da girebilirsiniz.

Yüksek lisans süresi ne kadar?

Tezli yüksek lisans eğitimi 4 dönem yani 2 yıl sürmektedir ve bu sürenin 1 yılı tez yazım aşamasıdır. Tezsiz yüksek lisans ise 3 dönem yani 1,5 yıldır.