Zeytinyagli patlican tarifi

Zeytinyağı imambayıldı nasıl yapılır?

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. …
  2. Biraz zeytinyağı ile doğradığınız soğanları ve sarımsakları öldürün.
  3. Üzerine doğradınız domatesleri de ekleyin 1-2 dakika kavurduktan sonra biberleri ve baharatlarla tuzu da ekleyin.
  4. Biberlerin diriliği gidene kadar pişirmeye devam edin.

Cıgırtma nasıl yapılır?

Patlıcan Çığırtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. …
  2. Bir kaseye su ve tuz koyun. …
  3. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  4. Biberleri yıkayın ve ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayırın. …
  5. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızdırın.

Çiğden patlıcan yemeği nasıl pişirilir?

Patlıcanları tencereye yerleştirdikten sonra sırasıyla domatesi, soğanı, sarımsağı, salçayı ve yağı ekliyoruz. En son tuzunu da ayarlayıp hiç karıştırmadan tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Patlıcan kavurma nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Patlıcan Kavurması Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yağda iyice kavuralım, biberi doğrayıp pişirelim.
  2. Salçayı koyup iyice kavuralım, domatesi ekleyelim pişirelim.
  3. Suda beklemiş ve tuzlanmış patlıcanı da bırakalım.
  4. Üzeri geçecek şekilde kaynamış suyu bırakalım, baharatı ekleyelim, biraz dinlendirip servis yapalım.

May 16, 2015

Kabaktan imam bayıldı nasıl yapılır?

Soğanları, sarımsakları ve defne yaprağını zeytinyağıyla tavaya alın. Biraz tuz ekleyerek soteleyin. Pembeleşen soğanlara domatesi ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Kabakların içine hazırladığınız soğanlı harcı paylaştırın ve borcama dizin.

Fırında imam bayıldı nasıl yapılır?

Fırında İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları iyice yıkayıp, kabuğunun hepsini değil sadece iç koyulacak kadar 1 parmak kadar soyun.
  2. Tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  3. Tencereye sıvı yağı koyup ısıtın.
  4. Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp iyice kurulayın.
  5. Kızgın yağa atınve arkasını önünü kızartın.

Kabak Çırtması nasıl yapılır?

Kabak Çırtması Yapılışı: Soyulmuş küçük küpler halinde doğranmış kabaklar, yeşilbiber domates pul biber tuz konulur çok kısık ateşte kendi suyunda ağır-ağır pişirilir reyhan ilave edilir, yumurtalar bir kapta çırpılıp üzerine dökülür tencerenin kapağı kapatılır, ocaktan alınır yumurta yemeğin sıcaklığında pişer.