Çek arkası yazdırma

Elinde çek olan kişi bankaya gider çeki görevliye verir. Sonrasında çekin arkasını ad soyad ve imza atarak ciro yapar. Sonra banka kişiye ödemesini yapar. Eğer çeki tahsil ettiğiniz şube çekin düzenlendiği şube ise masraf ödemezsiniz değilse masraf ödemek zorundasınız.Mar 25, 2020

Arkası yazılmış çek nasıl tahsil edilir?

Bu çek kağıdının üzerinde yer alan ibraz süresi içerisinde çeki elinde bulunduran kişi çek kağıdında yazan muhatap bankaya giderek çeki düzenleyen kişinin banka hesabından çekte yazan miktar kadar paranın kendisine verilmesini talep eder ve banka bu ödemeyi yapar.

Bir şirketin çeki yazılırsa ne olur?

Çekin karşılıksız olduğu banka tarafından çek üstüne yazılmalıdır. İbraz edilen çek, herhangi bir sebeple ödenmediği takdirde, muhatap banka, çek üzerine “ödenmemiştir” yazarak hamiline iade eder.

Çek üzerinde düzeltme nasıl yapılır?

Çek Üzerinden Düzeltme Yapılabilir Mi? Bir çeki yalnızca yazan kişi düzenleyebilir. Başka birisi çekin üzerinde herhangi bir değişiklik yapamaz. Bir düzeltmeye ihtiyaç duyuluyorsa da çeki düzenleyen kişi değişiklik yaptıktan sonra bu değişikliği onaylayan imza da atması gerekir.

Çeki kim tahsil edebilir?

Çeki hamiline düzenlerseniz, çeki elinde bulunduran herhangi bir kişi tahsil edebilir. Bu alanın boş bırakılması halinde, çek hamiline olarak işlem görür. Çek yaprağının üzerinde çeki düzenleyen kişinin vergi kimlik numarası mutlaka yer almalıdır. Çek, bankaya verildiği zaman karşılığı hemen ödenir.

Karşılıksız çekin arkasına ne yazılır?

Süresinde Bankaya Sunulan Çekin Karşılıksız Çıkması Geriye kalan alacak bakiyesi çekin arkasına ciro edilir (yazılır). Çekin lehtarı veya çeki elinde bulunduran(avali), daha önce bankaya sunmuş oldukları bu çeki böylece yetkili icra Müdürlüğünde kambiyo yoluna özgü alacak takibi yoluyla icra takibi yapabilir.

Çeke fatura kesilmezse ne olur?

VUK 353. maddesine göre, fatura vermeyen gibi, almayan da hakkında da fatura bedelinin %10'u oranında özel usulsüzlük cezası uygulanır. Ancak, satıcıya yazılı ihtar çekerseniz sorumluluktan kurtulabilme şansınız doğar.

Çek ödenmediği takdirde ne olur?

Vadesi içerisinde ödenmeyen çeklerle ilgili banka tarafından çeki yazana ihtar çekilir, ödenmemesi durumunda ise icra yolu ile dava açılabilir. Dava sonucunda çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı verilir. Buna rağmen çek kullanırsa 1-3 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılır.