Üniversite hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

Danıştay'dan emsal karar; öğretim üyesi doktorlar muayenehane açabilecek. Danıştay 10. Dairesi, üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyesi statüsündeki doktorların, muayenehane açabileceğine hükmetti.19-Mar-2021

Üniversite hastanesi doktorları özel muayenehane açabilir mi?

Anayasa Mahkemesi'nce verilen karar üzerine Sağlık Bakanlığı'nın internet sayfasında 16/07/2010 tarihinde yayımlanan "Tam Gün Kanunu ile İlgili Basın Açıklaması" ile 5947 Sayılı Kanun ve bu Kanun hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararına göre, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane

Devlet hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

Yani, 657 sayılı yasada ya da bir başka yasada, 1219 sayılı yasanın uygulanmayacağına ilişkin açık bir kural olmadıkça, devlet hastanelerinde çalışan doktorların muayenehane açmalarına engel olunamaz. Sonuç olarak, Anayasa Mahkemesi'nin iptali devlet hastanelerinde çalışan doktorları da kapsamaktadır.

Akademisyen klinik açabilir mi?

İşbu maddeye göre Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde çalışan hekimler muayenehane açamazlar. 2-Üniversite öğretim üyeleri: 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 36. … İşbu maddeye göre üniversite öğretim üyeleri de, devlet memuru olan hekimler gibi muayenehane açamazlar.

Devlet hastanesinde çalışan doktor özelde çalışabilir mi?

Muayenehanelere izin vermez iken, özel hastanede çalışmaya izin vermek yasalara uygun değildir.657 sayılı kanunun 28 maddesi devlet memuru “ticari ve sanayi kuruluşlarında görev alamaz” der. Buna göre öğretim üyeleri ve tüm kamu personeli hem devlet memuru olup, hem de özel hastanelerde herhangi bir statüde çalışamaz.

Doçent muayene açabilir mi?

Yardımcı Doçentler de artık muayenehane açabilirler. … Aynı maddeye göre öğretim üyesi; yüksek öğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve yardımcı doçentlerdir.