Şantiye şefi belgesi nasıl alınır

Şantiye Şefi Oda Sicil Kayıt Belgesi almak isteyen meslektaşlarımızın Mimarlar Odası Antalya Şubesi Mesleki Denetim Birimine, aşağıda yazılan toplam 3 adet evrağı şubeye gelerek elden veya e-posta ile göndermeleri gerekmektedir. E-postanızı gönderdikten sonra evraklarınız tamam ise onay maili gönderilecektir.

Şantiye şefliği için hangi belgeler gerekli?

Başvuru sahibinin Mühendis veya Mimar ünvanlı olması durumunda, Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti, Oda Kayıt Belgesi ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi, Tekniker veya Teknik Öğretmen olması durumunda ise Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi gerekmektedir.

Şantiye Şefliği sistemden nasıl düşürülür?

(5) Şantiye şefinin görevden ayrılmak istemesi halinde istifasını, aynı gün içerisinde ilgili idaresine yazılı olarak; yapı müteahhidine ise noter aracılığıyla veya müteahhidin tebligata elverişli elektronik adresine bildirmesi gerekir.

Şantiye şefliği belgesi kimler alabilir?

Şantiye şefi olarak Mimar, İnşaat mühendisi, Makine mühendisi ve Elektrik mühendisi veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip teknik öğretmen veya Yapı Denetim Teknikeri veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip tekniker görev alabilir.

MMO şantiye şefliği belgesi nasıl alınır?

Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği ekinde yer alan Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesini (EK-1) yapı müteahhidi ile imzalanarak (EK-2)deki taahhütname ile birlikte şubemize dilekçe ekinde başvurulması durumunda MMO ŞANTİYE ŞEFLİĞİ BELGESİ düzenlenebilecektir.

Şantiye Şefi binadan kaç yıl sorumludur?

Bu sorumluluğun süresi; yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren, yapının taşıyıcı sisteminden dolayı on beş yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlarda ise iki yıldır [6]. (2) Yapı müteahhidi ve onu temsilen görevlendirilen şantiye şefi, yapım işlerindeki kusurlardan dolayı müteselsilen sorumludur [4].

Şantiye şefi zorunlu mu?

Yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Yapı müteahhidi, bu maddedeki şartları haiz olması halinde şantiye şefliğini üstlenebilir. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmaz.

Şantiye Şefliği istifası nasıl yapılır?

Şantiye Şefliğinden İstifa İstifa ettiğiniz gün içinde yapı müteahhidine noterden istifa ettiğinizi bildiriyorsunuz. Sonra idareye yazılı istifa dilekçenizi yazıyorsunuz ve noterden müteahhide bildirdiğiniz istifayı da ek olarak dilekçenize ekleyip veriyorsunuz.